Bacterii, bioactivatori și biopreparate pentru fose septice - Acestea sunt colonii bacteriene cultivate pentru descompunerea efluenților fecali în sistemele individuale de epurare a apelor uzate de toate tipurile: fose septice, haznale, toalete de vară și instalații locale de epurare. 


Cum se aleg bacteriile pentru fosele septice și haznale?


Îmbunătățirea unei locuințe private implică instalarea unui sistem de canalizare autonom. Curățarea fosei septice și a toaletelor cu haznale este o problemă cu care se confruntă fiecare proprietar de dacha. Există trei modalități de a scăpa de apele uzate și de mirosurile urât mirositoare: să chemați un camion de canalizare, să folosiți substanțe chimice sau bacterii vii pentru fosele septice. Aceasta din urmă vă permite să curățați sistemul de canalizare într-un mod rentabil și care nu dăunează sănătății dumneavoastră. Următoarea este o descriere a produsului - bacterii pentru fose septice și haznale, cum funcționează și avantajele sale, precum și cum să alegeți un produs adecvat.

Bioactivatorii sunt cel mai adesea concentrații de bacterii aerobe si anaerobe adaptate. Acestea sunt microorganisme saprofite care au o rată de reproducere foarte mare și, prin urmare, sunt eficiente. Bacteriile în stare latentă sunt ambalate în pungi sau în alte recipiente. Atunci când sunt plasate într-un mediu nutritiv, microorganismele încep să se înmulțească în mod activ. Procedura de utilizare a pulberilor de biopreparare constă în diluarea acestora cu apă și în introducerea lor în fosa septică. Dozajul pentru un anumit volum de lichid este indicat pe ambalaj. Pulberea se diluează cu apă caldă la o temperatură specificată pentru a activa bacteriile, iar soluția rezultată se toarnă în fosa septică - într-o hazna, gură de canal sau vas de toaletă, apoi se trage apa. După un anumit interval de timp specificat de producător (de obicei 10-14 zile), bacteria trebuie reumplută. Preparatele sub formă de pulbere pot fi utilizate pentru orice tip de fose septice, această formă fiind adesea utilizată pentru curățarea haznalei.