Cu cât o persoană se gândește mai puțin la tratarea apelor uzate menajere, cu atât mai dăunătoare devin consecințele pentru sănătatea sa. Apa netratată care pătrunde în corpurile de apă naturale și artificiale prin canalizările autonome de slabă calitate provoacă numeroase boli hepatice, renale și gastrointestinale, infecții ale organismului. Situația este salvată de sistemele moderne de bioretenție (fose septice). Să o luăm pas cu pas.


În natură, mediul acvatic are un sistem natural de curățare. Poluanții din râuri sunt amestecați, diluați și dizolvați în apă. Lumina ultravioletă dezinfectează apa, iar procesele oxidative contribuie la purificarea chimică a acesteia. Microflora care trăiește în corpurile de apă participă la descompunerea biologică a deșeurilor. Cu toate acestea, în prezența unui exces de ape reziduale, purificarea biologică naturală a râurilor și lacurilor este considerabil afectată. Există mai puține riscuri de mediu atunci când proprietarii de case particulare și case de vacanță instalează pe terenurile lor fose septice și instalații care realizează o tratare biologică de înaltă calitate a apelor uzate.


Tratarea biologică în fosele septice ecologice:

Principiul bioremedierii se bazează pe aceleași procese fizico-chimice de autocurățare precum cele din apele naturale. Totul se întâmplă datorită activității bacteriilor aerobe și anaerobe, a aportului de oxigen din exterior în secțiunile instalației sau a creării unui spațiu gol. Bacteriile aerobe transformă metanul în nitrați și nitriți, în timp ce bacteriile anaerobe sunt implicate în eliberarea gazului metan, a dioxidului de carbon și a azotului. Procesele anaerobe (fără oxigen) și aerobe (cu oxigen) au loc în camere separate ale sistemului. Efluentul procesat de bacterii este evacuat în rezervoare sau în sol. Este complet sigur pentru natură și pentru oameni.

Înainte de a cumpăra o fosa septica ecologica, trebuie să alegeți o locație și să efectuați măsurătorile și calculele necesare. Numărul de ocupanți din casă care utilizează sistemul de canalizare afectează numărul de secțiuni și capacitatea dispozitivului. Volumul este, de asemenea, influențat de nivelul cantității maxime de deversare în sistemul de canalizare. Instalarea stației depinde de adâncimea țevilor de canalizare care drenează apele uzate, precum și de pânza freatică.

Bineînțeles, costul echipamentului este important pentru utilizator. Cu toate acestea, este necesar să se înțeleagă justificarea unui anumit proiect de stație de epurare a apelor uzate. Trebuie să se țină seama de factorii descriși mai sus și trebuie comandată o instalare corectă. Aceste condiții vor asigura o durată de viață lungă, fără defecțiuni și costuri de întreținere.

Atunci când comandați o fosa septica ecologica, de regula compania vă livrează echipamentul la locul de instalare, sapă o groapă pe teren și pregătește fundația. Stația de epurare a apelor uzate este asamblată odată cu conectarea utilităților și reglarea sistemului. La finalizarea lucrărilor de instalare, beneficiați de o garanție a producătorului și de servicii postgaranție.